Azfar-ism If life sucks, why should we be any better

31Dec/060

Eid ul-Adha

Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua. Apakah yang telah anda korbankan hari ini?

Btw, enjoy your holidays.

Filed under: Rants No Comments
29Dec/061

diam ubi

watsup. yep, takde update, aku tahu. tapi nak buat camne? aku busy gile. sekarang ni aku ada 3 projek yang perlu disiapkan dalam masa terdekat. kiranya bawah mata aku ni dah hitam dah. takpe, nanti aku cari krim fair and lovely. "sesuai tak?". lol.

dua minggu lepas aku buat kerja gila sikit. aku pergi port dickson. sorang-sorang. aku pun tak tahu kenapa. mungkin aku dah bosan nak mampos duk kat bandar ni. ataupun aku nak rehatkan jiwa. ha ha ha...gile jiwang. tapi takpe, janji aku enjoy.

dalam minggu-minggu terdekat ni jugak, aku ada kenal beberapa orang yang menarik. cerita dia ada tapi aku tak tulis kat sini. aku mengarang kat blog aku yang satu lagi. sebab nature blog tu 18PL, aku tak publish le address dia kat sini. nak tahu, google sampai dapat. yahuu!

bosan gak ni sebab line slow nak mampos. mengikut berita, international fibre optic line rosak sebab gempa bumi kat taiwan. 2 minggu nak tunggu dia elok, ok? lama tu, nak torrent pun dah pening kepala ni. tmfak cam biasa la, utamakan customer yang bayar duit 'banyak'. okeh la bebeh-bebeh sekalian. nanti gua update lagi.

Filed under: Rants 1 Comment
15Dec/062

cinta

sapa dah tengok cerita ni angkat tangan!

ah ye, aku dah angkat pun tadi. tapi sekarang kene turunkan balik sebab nak menaip. pada mulanya aku tak nak pun tengok cerita macam ni. cerita melayu yang last sekali aku tengok buli balik 2. kalau tak silap aku lah. bukanlah nak kata kerek gile tak tengok cerita melayu kat panggung tapi korang faham-faham sendirilah.

kalau ikutkan, masa aku keluar pergi mid valley hari tuh, tak rancang nak tengok wayang. tapi tiba-tiba bertukar rancangan. last minute lah kiranya ni. nasib baik aku punye kabel kuat, dapat seat baik punye kat gsc mid valley tuh sebab memang full house lah. nak pulak hari tu hari ahad. gile sehh...

macamana cerita nih? bagi aku ok lah. 3.5/5. satu peningkatan yang bagus untuk industri perfileman kat negara kita nih. kalau nak layankan cerita dari 'prof.', sampai bila-bila asyik duk takat tu aje. ada sesetengah kawan aku menangis tengok cerita ni. aku? takde la menangis mengalir air mata, tapi sedih tu ada la. kang aku kata takde rasa apa-apa, dah macam takde perasaan pulak nanti.

aku tak nak buat review sebab dah berjuta review kat internet ni. baik dari yang professional, yang tak professional dan juga yang berlagak professional. nak tahu kalu, cari kat internet. nak tahu lagi lanjut, tengok sendiri. ha ha ha...

aku tengok dengan sapa? adela...he he he...

Filed under: Rants 2 Comments
14Dec/063

pantun jepun

aku curik dari blog orang. layankan.

Pulau Hokkaido jauh ketengah
Gunung Fuji bercabang tiga
Hancur Raksaser dikandung tanah
Ultraman yg baik dikenang jua.

Dua tiga Raksaser berlari
Maner nak samer Raksaser Kero
Dua tiga Ultraman boleh kucari
Maner nak samer Ultraman Taro.

Kalau roboh Kota Narita
Papan di Tokyo Ultraman dirikan
Kalau sungguh itu keje Raksasa
Badan dan kepaler dier Ultraman 'fire'kan.

Kajang Ultraman kajang berlipat
Kajang Raksaser mengkuang layu
Kalau Ultraman Ace tak cukup kuat
Ultraman Neos datang membantu.

Buai laju-laju
Sampai Pokok Sena
Apa dalam baju?
Lampu Ultraman nyaler.

Mengata dulang paku serpih
Mengata Raksaser
Ultraman pulak yang lebih-lebih.

Sudah gaharu cendana pula
Sudahlah kalah di'fire' pula.

Orang berbudi kiter berbahaser
'Fire' diberi pada raksaser.
ehemm…camne rasa
membazir tak masa?

Filed under: Fun 3 Comments
4Dec/062

buying

pekabo? mung semuo buek apo hari ni? duk umah tido ajo ko? kawe mulonya nak tido dah tapi teringak hari ni ada pc fair. last day pulak tuh. biasanyo kawe dok pegi pc fair ni kalau takde ghapo nok beli. malah ah berhimpit-himpit macam sadin. tapi tahun ni ado baghe nok beli. banyaknyo oghe tuo kawe yang punyo lah, antaranyo pcmcia wireless card. kawe pun boring jugok. kawe angkut printer, scanner denga pen drive. rayo sakan ah.

ingakkan nok ke sano naik kete tapi jam sangak. kawe ajok member teman naik moto. ligan ke sano, kawe teghus pegi usha printer. pahtu, baru duk beli barang-barang. kawe angkut pen drive dulu pahtu printer dan scanner. last sekali baru dok ambik wireless card tuh. gile berat printer ni weh. macam angkat berat kat sukan asia tuh. dah loh berato nak ambik free gift lama gila. pakcik berato belakang kawe ni siap duk mengamuk denga organizer pasal beratur lama sangak. kawe dok kesah. dah penat nak bising-bising.

kawe ado gak ternampak dvd-ram denga lcd screen. tangan kawe gatal nak beli doh tapi kawe pikir punya pikir, lek dulu ah. kawe tengah kumpul duit nak beli dslr. dah dapek bargain haritu kamera canon eos d30. sabar tu baguih duk ado. abih kat situ, kawe anta barang balik rumoh pahtu terus ke rumah member. dio nak format laptop. sampai kul 4 baru abih keje. penat weh.

ok ah. kawe tido dulu.

Filed under: Rants 2 Comments
3Dec/060

culture

watsup.

hari ni gua bangun lambat. iyelah, takde apa nak buat. rilek sepanjang hari. malamnya ada orang ajak pergi tengok muzikal pi mai pi mai tang tu. mulanya malas nak pergi tapi mengenangkan aku nak dapat sedikit culture, aku turun istana budaya tengok teater nih. erm...boleh tahan la. lawak memang lawak. overall aku kasi 7/10. esok last day. sapa nak layan, pegi la tengok. tak sempat pulak aku nak bergambar dengan dato' jins tadi.

Filed under: Rants No Comments
30Nov/060

nature

seperti yang dikatakan semalam, aku pergi menoreh. ah, aku tipu korang je sebenarnya. pagi tadi aku pegi carik buluh kat empangan. gile payah benar. banyak orang dah sapu buat lemang time raya haritu. nasib baik terjumpa saki baki. ada la harapan. ada la jugak torehan kat situ. bebudak aku tak berapa reti cari buluh. nasib baik aku teringat kat empangan ada. kalau tak meraban cari kat kemensah tu. cari-cari kang, tak pepasal kene tembak dengan shot gun.

bila dah tengok empangan, aku ternampak sungai. bila ternampak sungai, terasa cam nak terjun mandi je. oh...gile sejuk air dia. memang tak boleh bla. memandangkan aku ada hal lain dan juga disebabkan dalam poket ada kunci kereta dengan wallet, aku tangguhkan dulu rancangan. mungkin esok dan-dan je aku turun empangan pergi mandi, mana le tahu kan.

harini tempat aku ada open house raya. aku pun kurang faham. raya dah lama habis, tetiba pulak nak buat open house raya. tu pasal la aku pergi cari buluh. nak buat perhiasan lemang, meriam buluh dan pelita. tapi takpe, dapat la jugak aku bergaya dengan baju raya. btw, team aku buat internal design. overall? orait ah. takde la sukses sangat, tapi ada la sukses juge. keje duk ambik gambar aje sana sini. menolongnye sikit je.

gembira? ada la sikit sebab 1/100 permintaan aku dah tercapai. ha ha ha ha ha...

btw adzly, kata nak merialisasikan impian? apa cer tadi nak jump start lu tak mau?

Filed under: Rants No Comments
29Nov/060

mata putih

cakap melayu sket.

ahh...akhirnya mata aku dah baik. gile ko, dekat sebulan kong. dah 4 kali aku turun naik spital. masa first time pegi, doktor kasik ubat basic. jadi dia punya kick tak tinggi. bila jumpa specialist, dia kasi ubat yang pawer. ada uumph, baru ble bla. tapi bill dia pun memang uumph gak le. doktor kate kornea aku luka. huh, wtf? dia kata takpe, bleh baik. ubat titis yang dia kasi aku takde hal. cuma ubat sapu aje. aku kene sapu kat mata. ye, sapu dengan tangan kat mata. ah...gelinye.

jadi, apa yang aku buat sambil sakit mata ni? takde apa pun. duduk rumah rilek-rilek. nak tengok monitor notebook ni pun malas. takut mata sakit lagi. sambil nak tunggu baik ni, memang aku menangis setiap hari. mata pun terasa cam nak tercabut. ah, dah nasib badan. bila nak keluar, aku kene pakai cermin mata hitam (nampak macho?), kalau tak mata sakit. aku memang dah tak peduli apa orang nak cakap time aku pakai cermin mata hitam. kang, aku infect mata diorang baru diorang taw.

pelik juga time sakit mata ni jugakle aku selalu makan kat luar. tempatnye sama je tiap hari. tokey kedai pun dah bosan kut tengok. bukannye takde nasik kat rumah tapi terasa macam nak makan kat luar. mengamuk akak aku bile aku balik tak makan dia masak. untuk mengambil hati, bile tengah malam terasa lapar, aku sapu kasi habis semua lauk. kalau tinggal kang, 'cik ti' datang korek tudung saji. mau aje aku kasi penampor.

dalam minggu ni, aku ada sedikit konflik (bukan cornflakes ok?) dengan seseorang. dulu aku rapat dengan dia. tapi alkisah satu hari tu dia kata kat aku, sekarang tak boleh rapat dengan dia dah. sebab? takut orang lain buat cerita pasal kami berdua. hek eleh, apa dia ingat dia siti nurhaliza ke? perasan femes konon. sekarang ni, bila dia sms aku secara constant sebab nak mintak tolong, aku buat bodo je. sebab apa? sebab aku dah meluat dengan dia nih. dan-dan time-time gini nak cari aku. poodah cit. ingat welfare ke?

ok ah. sok aku nak gi menoreh. jumpe lagi.

Filed under: Rants No Comments
21Nov/061

the eye

watsup.

can't really type right now. i'm infected with conjunctivitis (uhh). give me about 2 or 3 days.

later...

Filed under: Rants 1 Comment
13Nov/060

holiday in tioman

watsup. sorry for the lack of update.

yeah i know. somebody told me "what's the purpose of having a blog if not updating them?". well, first off, it's mine so i can do whatever i want with it. stop complaining ok? and stop cursing. i'm tired of having to reply nasty e-mail. actually, i'm not abandoning them. i'm just preoccupied a bit. lol.

anywhoo, i just got back from my vacation at tioman island. ahh...it's very fun, entertaining, etc. well uh, you all know the deal. i never been to tioman. so, when i got the chances, i'll make sure the goal is acheived. everybody got their share of making the trip a success. my job is like the minister of transportation. meaning, i handle the transport to and back. duhh...

i've been to an island before (i.e: langkawi). i know what to expect. the beaches, the scenery, the weather, the people, the food, etc. basicly, it's just the same activity but in different place. but at tioman, i got to add one more which is snorkelling. that really excites me. f-u-n of course. i got to see/feed/touch the fishes and see the coral which is beautiful. if i have an underwater camera, it would be awesome.

people are friendly. they seems accessible. which is ok. next time, maybe i'll try diving. and also next time i'll buy those underwater camera. one thing that i can't forget is that we nearly drifted into the middle of the ocean because of the high current. swimming to the shore didn't do jack. lucky the boat was nearby. we weren't drowning because of the life jacket. hence the name 'life jacket'. lol.

definately a valueable moments. pictures? sure, i took loads of them.

Filed under: Rants No Comments
8Nov/060

britney

www.tmz.com/2006/11/07/britney-spears-files-for-divorce

crap. well actually the whole world probably already see this coming.

Filed under: Entertain No Comments
30Oct/064

l7 itunes

lately, i'm having problems with my phone. sometimes it just hanged in the middle of conversation or something. this really annoys me. doing an update with the motorola firmware server dosen't work either. maybe it's my sim card fault. uh...i don't know. just when i was eyeing on 'upgrading' to motorola v3x, i found this website that teaches how to mod and update your motorola phones.

i'm instantly hooked. after updating my firmware, the phone works like a charm. then i wanted to do more. mod it and add some skins. but i think, i better not mod it too much. i already spent the whole morning reflashing the phone memory (due to some 'errors'). for now, i've added the itunes for media player and bluetooth messenger. when i put 1gb memory card, the phone looks like an ipod nano but with telephone functions. that's hot.

update: i feel like copy & paste the tutorial on modding the phone but apparently, i'm lazy. just checkout these links:
1. slvr.themotoguide.com
2. www.motomodders.net
3. forum.lowyat.net
remember. mod your phone with care.

Filed under: Rants 4 Comments
Pages (7):123456...Last »