Azfar-ism There will be banana hammicks everywhere...

31Dec/072

jokes #1

sementara tunggu tahun baru ni, aku post joke ni. baca aje lahh...

True story.

I was happy. My girlfriend and I had been dating for over a year, and so we decided to get married. My parents helped us in every way, my friends encouraged me, and my girlfriend? She was a dream! There was only one thing bothering me, very much indeed, and that one thing was her younger sister. My prospective sister-in-law was twenty years of age, wore tight mini skirts and low cut blouses. She would regularly bend down when near me and I got many a pleasant view of her underwear. It had to be deliberate. She never did it when she was near anyone else. One day little sister called and asked me to come over to check the wedding invitations. She was alone when I arrived. She whispered to me that soon I was to be married, and she had feelings and desires for me that she couldn't overcome and didn't really want to overcome. She told me that she wanted to make love to me just once before I got married and committed my life to her sister. I was in total shock and couldn't say a word. She said, "I'm going upstairs to my bedroom, and if you want to go ahead with it just come up and get me." I was stunned. I was frozen in shock as I watched her go up the stairs. When she reached the top she pulled down her panties and threw them down the stairs at me. I stood there for a moment, then turned and went straight to the front door. I opened the door and stepped out of the house. I walked straight towards my car. My future father-in-law was standing outside. With tears in his eyes he hugged me and said, "We are very happy that you have passed our little test. We couldn't ask for a better man for our daughter. Welcome to the family."

"The moral of this story is: Always keep your condoms in your car."

Filed under: Fun 2 Comments
29Dec/072

sengal sendi

wuh. sakit badan. ya, sakit badan. semalam aku buat workout secara ekstrim kat gym yang menyebabkan badan aku sakit gile. tapi takpe, dah itu yang aku cari, itu lah yang aku dapat. dah hampir sebulan aku turun naik gym. perubahan? entahle, aku tak nampak lagi. itu nampak gayanya kena usaha, tunggu dan lihat. atau nak disimpulkan, sabar laaaa.

cuti sekolah dah hampir habis. semua sekolah, kolej, universiti dah nak bukak. jadi bermakna, akan kurangnya orang di klcc nanti. yess...bahagia. sungguh bahagia. kalau tak, nak lunch pun susah gila. beratur panjang, cari tempat duduk, budak-budak berlari sana-sini. ish, mak bapak ape ni anak-anak duk berlari kat eskeletor pun tak jaga. jatuh karang, padan muka.

citer pasal tu, semalam aku dinner kat mid valley. curry mee with bbq chicken and fried wanton dia memang marvellous walaupun aku ditegah makan bende tu. forbidden stuff memang sedap. oh, alkisah masa aku tengah beratur nak beli air, aku dengar kapel kat belakang ni, tengah tengok menu air sambil berborak. satu menu tulis, 'bandung lime juice'. so, diorang decide nak order air tuh.

lepas aku bayar, aku dengar lah diorang nak order air tu kat cahsier. 'bang, bandung lime juice satu'. aku tengah tahan mulut aku time ni. bila cashier tu bagitau, 'itu air bandung atau lime juice sahaja kak' aku dah takble tahan nak gelak. menu tu actually tulis 'bandung' line pertama dan 'lime juice' line kedua. harga sama, rm2. keh keh keh. walaupun tak baik gelakkan orang, tapi tak boleh tahan seh. yelahh, next time aku behave.

Filed under: Rants 2 Comments
25Dec/074

1 tahun

selamat tahun 1. sekian terima kasih.

Filed under: Rants 4 Comments
24Dec/072

reflection

finally, i got my car a car tint after been burned by the sunlight while driving and damaging a few cards as well as bending some things out of shape. well, i haven't tested it thorough yet but it does looks nice. dark and cool. the dude says jpj compliant, so no worries there.

long holiday. most of my friends went back to kampung. me? i have to work. but it's ok. anywhoo, later.

Filed under: Rants 2 Comments
19Dec/071

beratur panjang

hmm...aku rasa dah pernah kut emo pasal beratur panjang kat mesin atm. kenapa perlu orang spend time lama-lama kat mesin atm tuh? masuk kad, masuk pin, masukkan nilai wang, ambik kad, ambik duit, ambik resit dan blah. ini sampai 20 minit. gile ke? kalau tambah check baki kat proses tu pun tak lama sampai 20 minit. hish.

waktu sekarang ialah cuti sekolah. jadi aku nak keluar lunch atau balik awal pun kekadang malas. malas nak turun berhimpit kat klcc tuh. waktu lunch, aku lebih prefer bungkus bawak balik. senang cerita, tak banyak songeh cari seat.

kalau korang merupakan seorang saintis. pastu tinggal sorang-sorang kat satu negeri dan tak boleh jalan waktu malam sebab ada benda akan makan korang. benda yang disebabkan oleh satu virus. apa korang nak buat? well, cari vaksin la untuk sembuhkan penyakit tuh.

Filed under: Rants Continue reading
11Dec/076

companion cube

yep. lama gile aku tak main game. aku tak follow sangat benda-benda gini. bagi yang anggap game tu hobi, yang gile-gile punye fanatik, setiap kali game baru keluar, mesti pegi beli atau download sebab nak test. aku, hanya pilih game yang menarik bagi aku. benda yang intriguing. generally aku suka game tembak. seronok. heh heh.

aku ada dengar pasal game nama 'portal'. dia lebih kurang macam puzzle. jadi aku pun dengan selamba download dan try. ada lah sampai pukul 3 pagi. addicted pulak. macam-macam level ada dan semuanya memerlukan kita berfikir nak setelkan puzzle dan gerak geri. kalau nak tahu lebih, pegi google atau download dan try.

oh ye, game ni pun aku dah teraddicted jugak. hish, main sampai dah complete level. ni sume salah mereka yang memperkenalkan game ni kat aku.

ok. sekian, terima kasih.

Filed under: Rants 6 Comments
6Dec/071

facebook

jap, nak promot. i sekarang baru setat main facebook. jadi meh add i ye. keh keh keh...

ni linknye: facebook.com/profile.php?id=627764060.

sekian terima kasih.

Filed under: Fun 1 Comment
2Dec/073

kebetulan

ah...weekend dah habis. sungguh tidak best. walaupun minggu ni aku cuti panjang, ia tetap tak cukup. heh heh. anyways, memang berproduktif jugak le hujung minggu aku nih. banyak benda aku dah setelkan. servis kereta lah, ape lah.

anyways, ada satu benda nak sharing. aku rasa, kali ni dah 5 kali. mana-mana aku pergi, mesti terjumpa. odd places pulak tu. tempat yang aku tak sangka ada, tapi memang ada. apa kejadah yang aku cakap ni? linda onn dengan sapa nama boifren dia tu? huh tak popular langsung boifren dia tuh.

seryes. mana-mana aku pergi jalan dengan teman, mesti terjumpa minah ni. dah naik bosan aku. terkini masa aku nak pasang tinted cermin kereta aku kat bandar ampang. kedai biasa aku. sambil aku duk borak-borak dengan mamat sales kedai aksesori kereta tu, aku terperasan ada sorang minah ni duk dalam kete mesdis, duk bermanja-manja dengan boifren dia kat seat belakang kut disambil melihat perkerja memasang tinted kat cermin kereta mesdis tuh.

bila dia keluar dari kete, aku tepuk dahi. pekkk. ah, memang betul sangkaan aku. linda onn dengan boifren dia tuh. mamat sales tu tanya aku, "itu sapa? dj radio eh?". aku angguk-angguk aje la kepala. lalu berjalan pergi ke kerata aku sambil menggeleng-gelengkan kepala. plis jangan stalking ai ok. tak larat tau. ha ha ha...dah sekian terima kasih.

Filed under: Rants 3 Comments
29Nov/071

dateline

dalam satu kotak penedol activ-fast tu, aku rasa dah telan 1/5 papan dalam masa kurang dari 3 hari. fuih, ekstrim tuh. mamposs...ni semua sebab boss aku punye pasal. proposal 8 minggu time tapi lusa nak hantar baru dia suruh buat. wtfakkk??? aku tengah biol ni lalu meng'pause' kan diri sambil menaip entry nih sambil minum kopi o yang dibuat oleh aku dengan penuh rasa keasyikkan walaupun haritu doktor warning aku jangan minum benda berkafein untuk kurangkan level kolestrol. tapi doc, the best kind of food are the one with the high fat and high cholestrol. hish, mau mati ka?

anyways, aku terpaksa le meng'mc' kan diri selasa aritu. sakit kepala gila-gila punye. bangun tengahari lalu aku terus pergi betulkan kereta aku memandangkan haritu ajelah hari yang aku free. walaupun beratus-ratus habis, aku puas hati sebab separuh jalan dah siap. tinggal beberapa benda minor je lagi. itu kena tunggu budget bulan depan lah kut. kalau ikut napsu, mau aje aku habiskan semua. tapi kang, ada lunch hisap gula-gula hacks pulak nanti. tak shiok le.

oh ye. ada la satu hari yang lepas, aku lepak area bandar ampang. lalu aku pun pergi ke maybank sebab nak ambik duit. sambil beratur menunggu chilake kat mesin atm tu yang ambik masa berzaman nak keluar duit (seriously wtf? nak keluarkan duit pun susah ke? tekan nombor pin, masukkan nilai wang pastu tunggu. perlu ke nak cuba semua butang kat atm tu? adehh), aku terdengar minah kat belakang aku berbisik-bisik dengan kawan dia. aku pandang sebelah. oh, rupa-rupanya kat line sebelah ada mamat yang berlakon tu, err...nama dia pierre andre. tak hensem pun. muke cam beruk.

aku tak layan sangat artis baru ni, jadi aku wat tak tahu je. pastu tiba satu adegan yang amat fakkk. orang kat depan aku ni kawan si pierre tuh. sekali dia boleh potong line aku, menempek dengan member dia untuk keluarkan duit. aku tak dapat tahan aku punye silence lalu terkeluar dari mulut aku, "eh, what the fuck?". cam biasa lah, dia mesti buat bodo. hesh, temper sungguh. kalau tak disebabkan ada cctv dan polis bantuan dalam bank tu, memang aku dah tangan dah dengan pasu bunga. celaka. ingat dia important sangat ke? aku pun mencarut barang seminit dua untuk menyejukkan hati.

okeh, itu je emo aku untuk hari ini. sekian terima kasih.

Filed under: Rants 1 Comment
26Nov/073

tukar angin

emm...amacam weekend? aku? aku takde kat kl lah time weekend. aku balik utara. atau lebih detail, kampung aku kat kulim. aku bawak diri sebab pangga merajuk, lalu emo tak nak terima apa-apa link dari aku. haa haa haaa...anyways, aku pegi sana sebab saudara aku kahwin. jadi, aku kena pegi sana lah, tunjuk muka disamping rewang tolong pakcik aku. lagipun aku kena jadi wakil. well uh, responsibility comes with the territory.

kalau ikutkan, aku nak balik awal. lepas kerja terus gerak. tapi boss aku tahan. dia kata ada orang dari mimos datang dan aku kena buat sales dan close deal dengan mamat tu. sensorang pulak tuh memandangkan boss aku balik lambat ke opis. ahh...tension. orang dah balik, aku duk tercanguk lagi duk buat presentation sampai ke malam. pung pang sana sini, at last dapat jugak close. pukul 9:30 malam. fakk. setel agreement semua, aku terus blah balik rumah, pastu gerak.

satu-satunya benda yang boleh menyelaraskan kewarasan aku dan juga tahap mengantuk aku ialah dengan muzik dari cd haram dan tuhh, ali kafe kopi power root. bertenaga sungguh. aku bawak selaju yang mungkin sebab nak sampai cepat ke seri malaysia. mamat front desk tu ingat aku sampai kul 11 malam. tapi rupa-rupanya 3 pagi. tenaga power root pun cukup-cukup habis time aku sampai. heh.

Filed under: Rants Continue reading
22Nov/072

cair

aku kadang-kadang terlupa. terlupa itu, terlupa ini. jadi untuk mengelakkan daripada terlupa, aku selalu letakkan barang di tempat yang aku boleh nampak dan senang capai. jadi, takdelah tertinggal ke, hilang ke. bende yang menjadi salah satu subjek kat sini ialah kad akses aku. aku tag kan sekali dengan kad touch and go untuk memudahkan aku dan tempat yang aku suka simpan bende ni ialah dalam kereta, yakni glovebox.

alkisah satu hari tuh. aku guna kad akses tapi terlupa pulakk nak simpan dalam glovebox. akibatnya? pendedahan 4 jam kepanasan terlampau menyebabkan kad aku cair sikit. boleh la nampak gegelung elektromagnet kat dalam tu. oh, kad touch and go aku pun cair gak, tapi bleh guna lagi. heh, nasib baik. kalau tak burn duit dalam tuh. moral dia? lain kali jangan lupa dan sila beli tinted cermin yang paling mahal.

sekian, terima kasih.

Filed under: Rants 2 Comments
17Nov/071

plastik kosong

hmm...bebaru ni aku pegi buat medical checkup. well, uhh...saja-saja nak tengok. cam biasa, aku kena bagi sampel urine dengan darah. seb baik tak isap candu, kalau tak sesia je nampak dalam test kat urine nanti. tapi, doktor yang duk buat test tu, tua aku rasa dah 50-60 lebih umur dia. tapi still nak kerja. lagipun, klinik tu dia yang punya. tadak hal le kut.

anyways, aku agak tak expect result dia. dia kata so far aku punye result semua ok. pengiraan itu dan ini. tapi satu je dia kata. kolestrol agak tinggi. ehh...wtf? iye kut? aku suke makan. makan plak tu yang best-best aje. ayam goreng lah, burger mekdi lah. eishhh...so, kena la kontrol nih.

emm...satu pertandingan ping pong bawah tanah dibuat oleh ketua triad kerana just for fun. seorang peserta join dengan bantuan fbi untuk menangkap ketua triad. peserta tu jugak nak balas dendam sebab ketua triad tu bunuh ayah dia masa dia kecik. last sekali, ketua triad mati, dan peserta tu dapat gadis idaman dan happy ending. dah, itu jalan cerita balls of fury. ha ha ha...

sekian terima kasih.

Filed under: Rants 1 Comment
Pages (9):123456...Last »