Press "Enter" to skip to content

basikal

hmm…dah lama aku planning nak pergi jalan-jalan naik basikal tapi tak kesampaian sebab asyik busy ajer. tiba-tiba, semalam aku ada sedikit masa terluang, dan memandangkan aku ada kerja sikit nak kena buat kat satu taman ni, aku ajak teman pergi jalan-jalan naik basikal kat taman tersebut. aku ingatkan ramai orang lepak situ tapi rupanya sikit aje. orang malaysia lebih suka lepak-lepak dan membuang masa kat shopping complex, jalan-jalan tengok-tengok. kalau tengok dan beli takpe la jugak. ni jalan tengok aje. tak best langsung.

so, rancang nak pergi pagi tapi sebab ada masalah timing, pegi petang. lepas pilih nak sewa basikal mana, terus kayuh nak pusing satu taman tu. well, agak ok gak la taman tu. aku ingat dah wear down sebab tak maintain ke, tapi to my suprise, masih ok. sambil-sambil jalan tu, kami singgah kat rumah musim. sekarang musim bunga. sejuk gak le. tapi…yang tak laratnya, banyak tempat yang best atas bukit. mau tercabut kepala lutut kayuh basikal. aku tahan kayuh 1/3 mendaki aje. pastu tolak basikal. fuh. habis basah baju aku.

so, itu ajela aktiviti aku hari ahad lepas. seronok? mesti la. selain taman tu, ada lagi tempat-tempat yang aku ingin pergi. tengoklah kalau ada masa lagi aku pergi.

3 Comments

  1. wani ezryl *
    wani ezryl * 4.11.2008

    manakah gambarnya ko berbasikal? xD

  2. axira
    axira 26.2.2009

    :arrow:
    tsik mne ko g nie
    aku tgh cr tempat yg bley sewe beskal
    sile la promote
    ZOOM Malaysia :dream:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *