Press "Enter" to skip to content

Month: November 2008

huru hara

pepagi lagi aku disibukkan kena pergi office client, setelkan sesuatu mengenai kontrak services. aku terpaksa stay kejap sebab ada issue nak kene setelkan. dah habis kat situ, kena pulak pergi kementerian kesenian, nak kena jumpa sorang mamat kat situ. memandangkan tempat tu dekat maju junction, lepas setel kerja, aku pergi jalan-jalan makan angin kat area situ kejap. pegi sogo, pegi pertama kompleks.

masa aku kat dalam pertama kompleks, adalah ternampak beberapa kedai jual kasut. teringin macam nak beli kasut baru aje. baju ada, henfon pun ada jugak. tapi time tu tak teringin nak beli benda tuh. tapi al-kisah, aku termasuk satu kedai nih. memula nak tanya-tanya harga saja. tapi sebab apek tu dah kurangkan dari 1000 sampai jadi 600, aku teruja. tak tahulah betul ke tidak, tapi…last-last aku ambik jugak. takpelah, nanti aku saving lah. keh keh kehhh…

sekarang ni, pantang nampak offer item lain, manjang nak bukak wallet aje. ciss…bahaya nih. btw, sekarang aku tengah nak try fesyen baru, yakni facial hair. aler, misai lah. ni semua sebab minggu lepas aku pergi rumah bonda kat kuantan, pastu pergi la minum kat kopitiam lalu ternampak gambar siti dengan datuk k. lalu aku membuat keputusan untuk membela porn star ‘stache ala-ala datuk k. ha ha ha ha…mesti ada orang tak suka nanti…

Leave a Comment

berpusing

hemph, semalam baru balik dari rumah bonda di kuantan. agak penat le memandangkan aku yang bawak kereta. aku habiskan masa kat sana duk kemas-kemas rumah aje. rumput dah naik, nampak macam semak aje. jadi aku tolong-tolong potong rumput. malamnye cam biasa lah, lepak pantai. he he.

semenjak dua menjak ni, aku baru dapat tahu yang mungkin ada orang tengah emo dengan aku. ntah marah sebab apa aku pun tak tahu. aku ni simple aje. kalau ada tak terpuas hati ke, meh le cakap. janganla duk diam-diam. tak elok. pepehal aku memang tak simpan dalam hati. tapi, kalau tak puas hati dengan aku, pepehal deal dengan aku je. kalau dah nak masuk insult family aku sekali sebab tak puas hati dengan aku, tu aku simpan sampai mati. walaupun dah menyesal ke apa ke, aku maafkan tapi aku takkan ambik peduli lagi dengan orang macamtu sampai bila-bila.

okeh, tu je emo aku. hur hur hur.

Leave a Comment

panjat bumbung

minggu lepas aku jalan-jalan jalan pasar. alkisah haritu ada masa terluang, jadi aku pun kesana. nak cari arial tv untuk rumah. aku malas nak bergantung sepenuhnya kepada piring astro tuh. asal hujan aje, tv bergelap. atas bumbung ni memang dah ada arial tv lama, tapi zaman 80’an punye. oleh itu, bergeraklah aku kesana…

sampai aje situ, mata terus jadi terbeliak. fuh, semua benda aku nak sapu. biasalah, jalan pasar. electrical device heaven. aku ternampak 8 channel mixer harga rm400 aje. tu tak masuk set amplifier dan speaker lagi. fuh…gile ah ding dong. cadang nak beli lightning arrestor yang jenis kecik punye tapi tak jual pulak dah. so, aku beli arial tv yang canggih sikit. dia pakai design era baru. haha lol dengan beberapa barang elektronik.

kira punya kira, tak sempat pasang haritu jugak. jadi aku cadang nak pasang hari sabtu lepas. mula-mula ingat nak upah orang aje pasang sebab aku terasa malas pulak nak panjat memanjat nih. tapi, last-last aku ubah fikiran. aku pegi kedai hardware, cari wayar dan semua barang-barang yang berkaitan, pastu aku panjat bumbung rumah, pasang menatang arial tv tu sambil-sambil buat wiring sekali.

fuh…berjaya. clear lah kalau aku off astro dan guna arial tv. kesimpulannya disini, lelaki sejati pasang arial tv mereka sendiri. hahahahaha….sekian terima kasih.

3 Comments

etika

walaupun kena buat benda luar dari skop kerja, aku sabar ajelah banyak-banyak memandangkan assistant aku dah berhenti. nak cari replacement, tak dapat-dapat lagi. tahi. jadi, buatlah aku kerja-kerja product maintenance ni kat salah satu ofis di ibu kota. ada satu pc staff tuh, operating system corrupted, jadi kena rena retrieve data dalam tuh, buat backup.

tengah retrieve file-file tuh, aku ternampak satu file video yang ada aksi kurang senonoh antara staff empunya pc tu dengan staff lain dari ofis tu jugak. aku tak nak lah tekan butang play sebab tak manis dipandang orang dan memandangkan dah nampak apa yang ada dalam video tu menerusi screenshot.

entahlah. aku sentiasa jaga integriti aku sebagai seorang professional, walaupun bende yang aku buat tu bukan kerja aku atau termasuk dalam skop kerja ai. setiap kali kalau aku kena buat kerja data backup atau salvage, aku terus copy aje, buat tak tahu dengan content data sebab benda tu semua p&c. tapi…itulah. biasanya aku backup data atau benda-benda yang normal. bende gini tak pernah jumpa. entahlah nak cakap camne. aku ni pun bukannye baik sangat, mana tahu nanti tertekan butang play pulak.

aku tak pakai kopiah, jadi aku tak boleh nak cakap banyak-banyak. he he he…

4 Comments